Fugletur i maj

Fugletur den 24/5 12

Så lykkedes det at få lavet maj fugleturen!

Efter en uheldig misforståelse (fra min side) omkring tidspunktet 14 dage tidligere kom vi afsted på en rigtig god (og varm) fugletur langs Mølleåen. Vi startede ved Rådvad dam hvor et knopsvane par har ikke mindre end 10 unger. Hannen demonstrerede at knopsvaner kan være ganske aggressive, specielt i yngletiden…..

Derefter så vi både land og bysvaler i store mængder ved den gamle knivfabrik. Jeg viste også hvor man nærmest har vandstær garanti imellem oktober og marts. I skrivende stund er vandstæren i Norge for at yngle. Resten af turen var mest en ”lyttetur” da bladene på træerne forhindre en i at se fuglene.

På vejen fra Rådvad til Strandmøllen og retur kom artslisten denne torsdag til at se nogenlunde sådan her ud: Knopsvane, gråand, blishøne, hættemåge, hvid vipstjert, landsvale, bysvale, gærdesmutte, rødhals, munk, bogfinke, ringdue, sangdrossel, musvit, blåmejse, sumpmejse, stor flagspætte, gransanger, rørspurv, allike, gråkrage, sølvmåge, mursejler, sortspætte.

Sylvia atricapilla male 2
Syngende munk
Vi snakkede undevejs om løgkarse, bøgens bladmosaik, egetræer, elletræer, snegle.
Jeg synes vi havde en rigtig god tur og håber at vi mødes igen engang derude med en kikkert.

Henrik

Fisketur ved Løjesø

Henrik fortæller røverhistorier.

Lørdag den 12. maj havde vi fornøjelsen af at stå for en familiefisketur til Løjesø i FOF-regi. Selvom turen startede i silende regn var humøret hos de godt 30 deltagere højt og de lyttede interesseret til vores historier om stort og småt i naturen.

I skovens dybe stille ro…

Ved Løjesø fik vi tændt bål, så de mest forkomne kunne varme sig og vi kunne få sat gryden i kog til en gang brændenældesuppe. Imens instruerede Henrik i kunsten at fremstille sin egen fiskestang. De fleste brugte de bambuspinde vi havde medbragt, mens enkelte kastede sig over kreative konstruktioner af pinde fundet i skoven.

Så er der serveret…

I alt fik vi fanget 5 aborrer. De fleste blev sluppet fri igen men en enkelt måtte lade livet og blev ristet over bålet.

Henrik havde traditionen tro også snobrødsdej med, så efter en lille times fiskeri kastede de fleste af ungerne alt energien over snobrødsbagning. Og alt imens regnen langsomt stilnede af sad vi ved breden af den skønne sø og nød en menu bestående af snobrød, brændenældesuppe, kaffe og en enkelt aborre ristet over bål.

Ved 17-tiden takkede vi af efter en herlig eftermiddag.

Herfra skal lyde en stor tak til alle deltagerne, der i høj grad var med til bidrage til den gode stemning.

Thomas

Hvis du vil se alle billederne fra turen i stort format kan du klikke her!