FOF-tur til Hallands Väderö

Søndag d. 3. juni gik turen til Hallands Väderö med en busfuld forventningsfulde deltagere, der alle var glade for at dagen tilsyneladende ville vise sig fra sin mest solrige side og ikke den dagsregn der var lovet tidligere på ugen. Undervejs fortalte Thomas lidt om hvad vi kunne vente af dagen samt anekdoten om hvordan Torekov, Gilleleje og Arrild har fået deres navne.

Turen ud til øen bar noget præg af vinden, så vi blev gynget godt og grundigt. Vel ankommet til øen gik turen gennem den urskovslignende Söndre Skog til Kappelshamn. Undervejs hørte vi blandt mange andrefugle både karmindompap, gulbug og skovsanger.

Ved Kappelshamn gik vi op på udsigtspunktet, hvorfra der er udsyn til de skær sælerne ynder at ligge på. De var der, omend lidt langt ude og en smule skjult af skumsprøjetet fra de høje bølger. Et forsigtigt bud er at der nok lå en 50 sæler på skærene, alle sammen spættet sæl.

Vi havde alle været tidligt oppe, så efter sælerne blev frokosten fortærret i læ for vinden, men midt i den bagende sol, der på trods af at temperaturen lå på den kedelige side af 15 grader alligevel formåede at bide godt fra sig. Enkelte benyttede da også chancen til at snuppe sig en lille “morfar”.

Fra Kappelshamn gik det så over stok og sten ud mod fyret; en smuk men strabadserende tur.

Udsigt fra turen mod fyret.

Afsted over stok og sten.

Det meste af ruten var brolagt med engelskgræs

Præcis som i en hård etape i Tour de France, blev feltet spilttet lidt på turen ud til fyret. Men vi nåede dog frem og kunne nyde den uendelige udsigt mod nordvest.

Det sidste stykke tilbage mod Sandhamn gik over sletten igennem Nörre Skog. Vi nåede frem i så godt tid at der var rigelig tid til både is og kaffe og til at sidde og nyde sol og udsigten over mod Bjärehalvøen. En hættemåge og en sølvmåge lavede deres egen lille flyveopvisning, som Henrik da heldigvis fik et billede af.

Lidt over fire kunne vi gå ombord på færgen indtil fastlandet igen. Vinden havde lagt sig en del og det var nu muligt at sidde oppe på soldækket og nyde turen.

Hallands väderö er et sted man ikke siger farvel, men på gensyn til, så mon ikke det er det, jeg er i gang med her.

Alt i alt en skøn tur med masser af spændende naturoplevelser. Jeg er sikker på at mange af deltagerne vender tilbage igen. Om ikke før, så når vi arrangerer tur herover igen til næste år.

Tak til deltagerne for en dejlig tur.

Henrik og Thomas