Fisketur til Løjesø


For anden gang i denne måned gik turen til Løjesø. Med en flok forventningsfulde børn og voksne skulle vi endnu en gang se om vi kunne hive bunker af aborrer op af Løjesø med primitive fiskestænger. Da bambus er en sæsonvare var stængerne denne gang yderligere primitive, da deltagerne så selv måtte finde en passende pind i skovbunden. Det betød at der kom mange bud på udseendet af en fiskestang. Men bambus eller ej, aborrerne var ligeglade og bed lystigt. Jeg tror vi nåede op i nærheden af 20 stykker på de par timer vi fiskede.
Efteråret er lige om hjørnet og det kunne mærkes på temperaturen. Så kaffe og snobrød blev nydt ved bålet efterhånden som man havde prøvet sit held som lystfisker.
Kl. 17 sluttede arrangementet, men de mest ihærdige deltagere blev hængende ved søen for lige at se om de ikke kunne fange et par stykker mere.

Tak til alle deltagerne for en herlig tur.
Henrik og Thomas

Åbent hus på Naturskolen i Raadvad

Der er Åbent Hus på Naturskolen i Raadvad søndag d. 9/9 kl 11-15 i forbindelse med naturens dag! Der bliver lavet mad over bål, fisket (hvorefter fangsten ryges), fundet svampe, kigget på bier og smagt honning.

Samtidig bliver der mulighed for at afprøve de nye Find Vej baner med Søllerød Orinteringsklub – der er 7 forskellige baner i området omkring os – og der er både ture til barnevognene, stavgængerne og sprinterne.

Så det er bare at komme afsted. 🙂

Thomas

http://www.facebook.com/naturskolerne
http://www.naturskolerne.dk/nyheder?m=nyhed&nyhed_id=19

Løjesø


Lørdag d. 1. september havde vi tur til Løjesø i FOF-regi. Traditionen tro startede vi med en lille gåtur i skoven, hvor vi fortalte lidt om de ting vi så. Der var historier om grankogler, dunhammere, balsaminer og meget mere. Selvom vi ikke helt kunne blive enige om indbyggertallet i en myretue, fik vi da også fortalt nogle gode historier om dem.

Ved Løjesø fik vi tændt bålet og alle kom i gang med at lave fiskestænger. Der gik ikke mange sekunder fra de første kroge var i vandet, til den første aborre bed på krogen. Der blev fanget mange aborrer og en enkelt skalle. Nogle af dem blev ristet over bålet, mens resten blev sat ud igen.

Efter fiskene var der snobrød, der jo altid er et stensikkert hit.

Ved femtiden sagde vi tak for i dag, men de mest standhaftige blev dog hængende og fiskede lidt mere.

Tak til alle deltagerne, der var med til at gøre det til en rigtig god og oplevelsesrig dag.
Henrik og Thomas

Vil du se alle billederne fra turen, så klik her: